Annons
Nyheter

Man anhållen för mordförsök efter seriekrock

Brott • Publicerad 9 juni 2020
En man i 30-årsåldern har anhållits för mordförsök, sedan han misstänks medvetet ha kört på fel sida av vägen i Markaryd. Arkivbild.
En man i 30-årsåldern har anhållits för mordförsök, sedan han misstänks medvetet ha kört på fel sida av vägen i Markaryd. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 30-årsåldern har anhållits efter att ha krockat med flera bilar och voltat ner i ett dike utanför Markaryd i måndags. Polisen tror att mannen medvetet har kört på fel sida av vägen och han misstänks därför för mordförsök, rapporterar lokala medier.

Både 30-åringen och en kvinnlig medpassagerare fick uppsöka vård.

Annons

– De har inte fått allvarliga skador vad vi vet utan det handlar om lindriga skador, säger Samir Cehic, polisens inre befäl i Växjö, till TT.

Mannen misstänks också för grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri.

– Han var inte påverad av alkohol, men med anledning av hans beteende misstänker vi däremot att han var påverkad av droger och vi inväntar analys, säger Samir Cehic.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons