Annons
Nyheter

Man åtalas för mord, mordförsök och mordbrand

Brott • Publicerad 1 juli 2020
En man i 50-årsåldern åtalas nu för mord, försök till mord och mordbrand efter att en man dött och en kvinna skadats i samband med en villabrand i Karlbo i april. Arkivbild.
En man i 50-årsåldern åtalas nu för mord, försök till mord och mordbrand efter att en man dött och en kvinna skadats i samband med en villabrand i Karlbo i april. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den man i 50-årsåldern som i april greps och sedan häktades på sannolika skäl misstänkt för mord, försök till mord och mordbrand, har nu åtalats vid Falu tingsrätt, skriver Avesta Tidning.

Det var den 19 april när räddningstjänst, ambulans och polis larmades till en villabrand i Karlbo. En skadad kvinna och en avliden man påträffades på platsen, där branden var fullt utvecklad.

Annons

Enligt åtalet, som tidningen tagit del av, ska den misstänkte mannen före branden ha dödat mannen i villan genom knivhugg och sparkar. Han ska också ha skadat kvinnan bland annat genom att hugga henne i benet med en kniv, innan han försökt att anlägga en brand i rummet där hon befann sig. Åklagaren menar i åtalet att brotten har begåtts med uppsåt.

Den misstänkte förnekar brott.

Enligt åklagaren ska rättegången, som förväntas pågå under tre dagar, genomföras skyndsamt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons