Annons
Nyheter

Man häktad för polisattacken i Norrköping

Mannen som gick till attack mot en polis utanför polishuset i Norrköping har häktats, rapporterar Norrköpings Tidningar.
Polisen är fortfarande allvarligt skadad, men "läget är inte längre livshotande", enligt åklagare.
Brott • Publicerad 2 mars 2023
En polis som var på väg hem från sitt arbetspass attackerades i måndags.
En polis som var på väg hem från sitt arbetspass attackerades i måndags.Foto: Magnus Andersson/TT

Han häktas på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, enligt Åklagarmyndigheten.

En polis skadades allvarligt i attacken, ytterligare en skadades lindrigt. Gärningsmannen, som är i 60-årsåldern, sköts i nedre delen av kroppen av polis i samband med händelsen

Annons

”Vi gjorde bedömningen att rubriceringen försök till mord räcker för häktning. Han är fortfarande misstänkt för försök till allmänfarlig ödeläggelse. Det här ger oss tid att jobba vidare med den delen”, säger vice chefsåklagare Anna Jakobsson till NT.

Det utreds även om mannen gjort sig skyldig till olaga hot mot den andre civilklädda polis som ingrep i samband med händelsen, säger åklagaren. Där kan brottsrubriceringen ändras, beroende på vad utredningen visar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons