Annons
Nyheter

Man döms för flera övergrepp mot barn

Brott • Publicerad 5 juli 2020
En man i Göteborg döms till fem års fängelse för flera övergrepp. Arkivbild.
En man i Göteborg döms till fem års fängelse för flera övergrepp. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

En man i 55-årsåldern i Göteborg har dömts till fem års fängelse för sexuella övergrepp mot två barn och våldtäkt på en psykiskt sjuk kvinna, rapporterar Göteborgs-Posten.

Mannen är ingift släkting till de två barnen, som han begick övergrepp på vid minst tio tillfällen mellan 2016 och 2019. Han döms även för att för några år sedan ha våldtagit en kvinna, som led av både sjukdom och psykisk störning, på ett boende där han då arbetade.

Annons

Brotten uppdagades när mannen själv gick till polisen och anmälde sig. Han har dock endast medgett ett fall av sexuellt övergrepp mot barn, och vissa "påstådda beröringar".

Rätten anser att mannens brott "är av mycket allvarlig beskaffenhet, inte minst med tanke på vilka personer som drabbats och hur det hela har skett". Utöver fängelsestraffet ska han betala skadestånd på totalt 285 000 kronor till de tre målsägandena.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons