Annons
Nyheter

Man får fängelse efter misshandel och våldtäkt

Brott • Publicerad 1 augusti 2022
Mannen döms till fängelse i tre år och åtta månader för grovt olaga hot, våldtäkt och tre fall av misshandel. Arkivbild.
Mannen döms till fängelse i tre år och åtta månader för grovt olaga hot, våldtäkt och tre fall av misshandel. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 35-årsåldern döms efter att ha misshandlat och våldtagit en kvinna som han haft en relation med, rapporterar P4 Gävleborg.

Mannen, som är bosatt i Sandviken, ska bland annat ha tagit strypgrepp på kvinnan, hotat henne med kniv och hotat med att slänga ner henne från balkongen. Händelserna inträffade vid olika tillfällen under 2021 och 2022.

Nu döms mannen till fängelse i tre år och åtta månader för grovt olaga hot, våldtäkt och tre fall av misshandel. Han är tidigare dömd för våldsbrott och kvinnofridskränkning.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons