Annons
Nyheter

Man gripen – 19 år efter skallfynd i skog

Nära två decennier efter ett makabert fynd i skogen utanför Svedala kan mordet på en ung kvinna vara på väg mot en lösning.
Brott • Publicerad 6 december 2022
Hösten 2003 fann svampplockare hennes huvud i Bokskogen i Hyby utanför Svedala. Resten av kroppen hittades först många år senare. En då 25-årig man och två kamrater till honom har varit misstänkta för inblandning i mordet. Nu är han anhållen. Arkivbild.Foto: Paul Kleiven NTB scanpix / TT

Av en slump fann svampplockare ett kvinnohuvud i Bokskogen i Hyby utanför skånska Svedala hösten 2003. Resten av kvinnans kropp förblev dock spårlöst försvunnen ända fram till 2017.

Polis och åklagare har misstänkt att den 18-åriga kvinnan från Malmö dödades redan ett par dagar före jul 2002 – men ingen av de män som pekats ut som misstänkta åkte fast.

Annons

Förrän nu.

Efter två decennier har kvinnans expojkvän gripits för andra gången – misstänkt för styckmord, rapporterar Sydsvenskan.

Gripandet föregås av ett intensivt arbete i polisens grupp för kalla fall i Malmö.

– Och nu på sistone har det framkommit en del väldigt viktiga uppgifter som vi inte vetat om tidigare, säger Karin Bogyo, ansvarig utredare vid polisens grupp för kalla fall, till tidningen.

Expojkvännen och hans kamrater har från början misstänks för mord genom skjutning och sedan styckning av kroppen i ett badkar. Mannen greps på tisdagsmorgonen och är nu anhållen sannolika skäl misstänkt för mord.

På kvinnans döda kropp, som till slut hittades på en byggarbetsplats, fanns spår av det förpackningsmaterial som kroppen slagits in i – rep, plast, tejp och dylikt. Material som via forensiska spår och med dagens teknik nu kan koppla kroppen till en plats eller person i efterhand.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons