Annons
Nyheter

Man häktad för barnamord i Eslöv

En man i 40-årsåldern har häktats misstänkt för mord på ett barn i Eslöv.
På söndagen tändes ljus under en minnesstund på Stora torg i staden.
Brott • Publicerad 11 december 2022
Människor samlades under söndagen på torget i centrala Eslöv för att tända ljus för det döda barnet.
Människor samlades under söndagen på torget i centrala Eslöv för att tända ljus för det döda barnet.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var vid lunchtid i fredags som ett barn hittades livlöst i en lägenhet i centrala Eslöv. Polis kallades till platsen och mannen greps. Barnet dödförklarades senare på sjukhus.

– Han förnekar brottsmisstanken mord, säger åklagare Josefin Sävlund.

Annons

Hon vill inte ge några närmare detaljer kring hur den misstänkte i övrigt ställer sig till händelseförloppet. Klart står att mannen och barnet hade en relation till varandra.

– Vilken relation de hade vill jag inte kommentera ytterligare, säger Josefin Sävlund, men bekräftar att det handlar om ett litet barn.

Härnäst väntar ett stort antal förhör och tekniska och rättsmedicinska undersökningar.

– Med hänsyn till de anhöriga och att utredningen befinner sig i ett känsligt, inledande skede vill jag inte säga mer än så, säger Josefin Sävlund.

Häktningsförhandlingen hölls i Lunds tingsrätt vid lunchtid på söndagen.

Senare på dagen samlades både barn och vuxna på det julpyntade torget i Eslöv för att tända ljus under en minnesstund för barnet.

Senast 23 december ska åklagaren fatta beslut om åtal.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons