Annons
Nyheter

Man räddad efter månader på havet

Mexiko • Publicerad 18 juli 2023
51-årige Timothy Shaddock räddades av en mexikansk fiskebåt efter att ha drivit omkring på Stilla havet i nästan tre månader.
51-årige Timothy Shaddock räddades av en mexikansk fiskebåt efter att ha drivit omkring på Stilla havet i nästan tre månader.Foto: Grupomar/Atun Tuny/AP/TT

En man från Australien och hans hund har räddats efter att ha drivit omkring på Stilla havet i tre månader. Mannen, 51-årige Timothy Shaddock, var på väg från den mexikanska staden La Paz till Franska Polynesien när hans båt skadades i en storm, endast ett par veckor efter att han lämnat hamnen.

Shaddock räddades av en mexikansk fiskebåt efter att besättningen fått syn på den drivande båten närmare 2 000 kilometer från kusten. Han sade till australiska medier att han och hans hund Bella hade överlevt på rå fisk och regnvatten.

Annons

– Jag har gått igenom en mycket svår prövning till sjöss. Jag behöver bara vila och äta god mat eftersom jag har varit ensam på havet så länge, sade en tunn och skäggig Shaddock till den australiska tv-kanalen Nine News.

– Annars är jag vid mycket god hälsa, tillade han.

Fiskebåten väntas komma fram till hamnstaden Manzanillo i Mexiko på tisdagen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons