Nyheter

Knivman skjuten i benet av polis i Falköping

En man sköts i benet av polis under natten till fredagen i centrala Falköping.
Skadorna uppges inte vara allvarliga.
Brott • Publicerad 13 januari 2023
Polis sköt en man i benet under en husrannsakan.
Polis sköt en man i benet under en husrannsakan.Foto: Claudio Bresciani/TT

Polispatrullen kom till adressen för att utreda misstankar om brott.

– Man utredde grova våldsbrott och i samband med det så anträffas två personer som man griper, som är misstänkta för de här brotten, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisen.

När en av de misstänkta, som båda är män i 40-årsåldern, skulle gripas uppstod en hotfull situation, då mannen ska ha hotat polisen med en kniv. En av poliserna avlossade då sitt tjänstevapen och träffade mannen i benet.

Den skjutne mannen fördes till sjukhus med ambulans. Han är inte allvarligt skadad, enligt polisen.

Gripandet föranleddes av två separata misshandelsärenden tidigare under natten. Vid klockan 02 misshandlades en man i 30-årsåldern i Falköping av två män. Mannen fördes till sjukhus med stickskador. En timme senare larmas polisen till en annan adress i staden då ytterligare en man i 30-årsåldern misshandlats.

Som alltid då en polis använt sitt tjänstevapen vid ett ingripande har polisens avdelning för särskilda utredningar (SU) kopplats in.

– Och sedan är det den vanliga brottsutredningen där den gripne mannen är misstänkt för brott. Så det startar en hel del utredningar i samband med detta, säger Hans-Jörgen Ostler.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.