Annons
Nyheter

Man knivmördad i Sundbyberg

En man har avlidit efter att han på lördagskvällen attackerats med ett stickvapen i Rissne centrum i Sundbyberg, norr om Stockholm. En okänd gärningsman lämnade platsen till fots, enligt vittnen.
Brott • Publicerad 3 januari 2021
Polispatruller söker nu en man som vittnen sett lämna platsen till fots. Arkivbild.
Polispatruller söker nu en man som vittnen sett lämna platsen till fots. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen larmades vid 20.30 av flera personer. Mannen, i 45-årsåldern, fördes med livshotande skador till sjukhus med ambulans, men strax efter midnatt meddelade polisen att mannens liv inte hade gått att rädda.

– Vi har en god lägesbild om hur det här har uppstått. Det tycks inte som att den målsägande över huvud taget har haft någon del i hur det här har uppstått, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Annons

Polisen har tidigare inte haft någon större kännedom om den avlidne mannen.

– Han är tämligen okänd för oss sedan tidigare, säger Ola Österling.

En förundersökning om mord har inletts. En stor polisinsats pågick i området under kvällen och början av natten, där både hundpatrull och polishelikopter hjälpte till i sökandet efter gärningsmannen.

– Det stora flertalet av patrullerna letar efter den gärningsman som gjort sig skyldig till det här och som lämnat platsen till fots enligt vittnen, berättade Ola Österling under kvällen.

Vid klockan 01.30 var stora delar av den yttre polisinsatsen avslutad. Ingen misstänkt var då ännu gripen.

– Det här har varit den största insatsen som vi har haft under helgen. I princip alla kompetenser som Stockholmspolisen har, har varit i tjänst, säger Ola Österling.

Mannens anhöriga är underrättade.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons