Annons
Nyheter

Över 50 dödade i strider i Syrien

Syrien • Publicerad 4 juli 2020
Mer är 50 dödsoffer har krävts under strider mellan IS-kopplade jihadister och regeringsstyrkor i Homsprovinsen i Syrien, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien.Foto: 

Över 50 dödsoffer har krävts under strider mellan IS-kopplade jihadister och regeringsstyrkor i Homsprovinsen i Syrien, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien.

Markstrider pågår, liksom flygangrepp av stridsflygplan från president Bashar al-Assads ryska allierade. På lördagskvällen stod dödstalet på 31 jihadister och 20 på regeringssidan, enligt SOHR-chefen Rami Abdel Rahman.

Annons

– Striderna började natten till fredagen med en jihadistattack mot regimpositioner, säger han.

Han uppger att den inledande attacken inträffade nära staden al-Sukhna.

IS har trots en lång rad tidigare militära förluster ökat sina aktiviteter i Syriens ökenområden, där de nu återigen med jämna mellanrum genomför militära attacker.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons