Annons

Många döda efter hotellkollaps i Kina

Kina • Publicerad 8 mars 2020
Räddningsarbetare bär ut en skadad person ur rasmassorna efter den kollapsade byggnaden i staden Quanzhou i Fujianprovinsen i Kina.
Räddningsarbetare bär ut en skadad person ur rasmassorna efter den kollapsade byggnaden i staden Quanzhou i Fujianprovinsen i Kina.Foto: Chinatopix/AP/TT
En man hjälps ut ur rasmassorna efter den kollapsade byggnaden.
En man hjälps ut ur rasmassorna efter den kollapsade byggnaden.Foto: Chinatopix/AP/TT

Omkring 70 människor begravdes när en hotellbyggnad kollapsade i staden Quanzhou i sydöstra Kina på lördagskvällen lokal tid.

Tio döda har hittats i bråten efter raset. På söndagseftermiddagen lokal tid har 48 människor hämtats ur rasmassorna. 38 av dem har förts till sjukhus och sökandet efter fler fortsätter, enligt räddningsmyndigheten.

Annons

Hotellet med 80 rum hade upplåtits som karantänbostad i smittskyddsarbetet kring coronaviruset. Vad som orsakat raset är oklart, men bilder som sägs komma från övervakningskameror från ett hus på samma gata visar hur hotellet kollapsade på bara några sekunder.

Enligt myndigheterna kallades över 1 000 brandmän och räddningsarbetare till olycksplatsen, uppger den statliga nyhetsbyrån Nya Kina.

Av de 71 människor som befann sig i hotellet när det rasade ska 58 ha varit satta i karantän.

Enligt Nya Kina höll en våning på att renoveras när byggnaden rasade.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons