Annons

Manusförfattaren Alvin Sargent är död

Film • Publicerad 11 maj 2019

Den tvåfaldigt Oscarsbelönade manusförfattaren Alvin Sargent som ligger bakom filmer som "Paper Moon", "En familj som andra" och "Spider-man 2" har dött. Han blev 92 år.

Sargent avled i sitt hem i Seattle på den nordamerikanska västkusten. Dödsfallet bekräftas av hans vän, filmproducenten Pam Williams, enligt .

Annons

Manusförfattaren föddes i Philadelphia 1927 och inledde sin karriär med att skriva tv-manus på 1950-talet, bland annat för serien "Alfred Hitchcock presenterar". Sitt genombrott fick han med filmen "Gambit" från 1966 med Michael Caine i huvudrollen.

Alvin Sargent hade en lång och framgångsrik karriär i Hollywood och belönades med två Oscars, en för "Julia" från 1977 och en för "En familj som andra" från 1980. Under 2000-talet skrev han även manus till Sam Raimis filmer "Spider-man 2" och "Spider-man 3" med Tobey Maguire i huvudrollen, samt “The Amazing Spider-Man” med Andrew Garfield.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons