Annons

Mbappé missar fler matcher – Neymar utreds

Fotboll • Publicerad 3 maj 2019
Paris Saint-Germains Kylian Mbappé, till höger, fick rött kort i finalen av den franska cupen i fotboll.
Paris Saint-Germains Kylian Mbappé, till höger, fick rött kort i finalen av den franska cupen i fotboll.Foto: Thibault Camus/AP/TT

Kylian Mbappé stängs av i två ytterligare matcher efter den fula tacklingen i cupfinalförlusten mot Rennes förra helgen.

Paris Saint-Germains anfallsstjärna fick ett rött kort efter en tackling med dobbarna före mot Rennes Damien Da Silvas knä. Mbappé var automatiskt avstängd i tisdagens ligamatch borta mot Montpellier (2–3) och stängs av i totalt tre matcher.

Annons

20-åringen missar därmed lördagens hemmamöte med Nice och nästa veckas bortamatch mot Angers i ligaspelet. Fransmannen är åter tillgänglig för spel i PSG, som redan säkrat ligatiteln, i de två sista omgångarna.

Förutom Mbappés avstängning meddelar det franska fotbollsförbundet att de utreder disciplinära följder för PSG:s andra anfallsstjärna, Neymar. Brasilianen slog till en Rennessupporter efter cupfinalförlusten efter straffläggning.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons