Annons

Mediejätte prövar lyckan inom spel och dobbel

Ekonomi • Publicerad 3 september 2019
Allt fler blickar mot den avreglerade spelmarknaden i USA, särskilt inför att NFL-säsongen inleds den här veckan. På bilden Indianapolis quarterback Chad Kelly.
Allt fler blickar mot den avreglerade spelmarknaden i USA, särskilt inför att NFL-säsongen inleds den här veckan. På bilden Indianapolis quarterback Chad Kelly.Foto: Frank Victores/AP/TT

Allt fler vill ta del av den expanderande spelmarknaden i USA, till och med mediebolag.

Amerikanska mediehuset Fox lanserar nu sin första plattform för onlinespel, Fox Bet. Det sker i New Jersey, en av de delstater i USA där vadslagning på olika idrottsevenemang har legaliserats.

Annons

Bolaget som ägs av Rupert Murdochs ägarbolag News Corp profilerar sin satsning med kända radio- och tv-journalister från företaget men från experthåll skickar man ut varningsflagg för att det kan förstöra varumärket för bolagen.

– Det är tunga frågor man ställs inför, särskilt för mediejättar som omsätter mångmiljardbelopp och som inte är direkt vana att vända på en femöring, säger Chris Grove, analyschef på Eiler & Krejcik Gaming till Reuters.

Förutom Fox tros även Walt Disney och AT&T:s Warner Media vara på väg in på marknaden som bedömare menar kommer att omsätta mångmiljardbelopp.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons