Annons
Nyheter

Blandat på ledande Asienbörser

Börs • Publicerad 15 juli 2020
Blandat på ledande Asienbörser. Arkivbild.
Blandat på ledande Asienbörser. Arkivbild.Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Det var en blandad kompott på ledande Asienbörser under onsdagens handel. Börshumöret stärktes generellt av positiva forskningsframsteg från vaccintillverkaren Moderna om ett vaccin mot covid-19, som testats med lyckat resultat på 45 friska personer.

Tokyobörsens Nikkei 225-index och det bredare Topix-index lyfte båda med 1,6 procent efter ett odramatiskt räntebesked från den japanska centralbanken, som lämnar räntan och stödköpsprogram oförändrade och bekräftar prognosen om en gradvis återhämtning från det stora bakslaget i coronakrisen.

Annons

Taiwanbörsen sjönk samtidigt 0,1 procent, medan Seoulbörsens Kospi-index lyfte 0,9 procent i den avslutande handeln.

Även Shanghaibörsen backade inför stängning, ned med 0,5 procent, medan Hongkongbörsen låg på en oförändrad nivå.

Nedgången på Shanghaibörsen tog fart när Kina hotat med motåtgärder sedan Trumpregeringen fattat beslut om att skrota Hongkongs speciella status enligt amerikansk lag till följd av en den omstridda kinesiska säkerhetslag som nyligen har införts i Hongkong.

Enligt ett uttalande från Kinas utrikesdepartement kommer Kina att införa sanktioner mot amerikanska individer och andra enheter om USA inför sanktioner mot banker som gör affärer med kinesiska beslutsfattare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons