Annons
Nyheter

Mexiko passerar Frankrike i antal avlidna

Mexiko • Publicerad 5 juli 2020
Mexiko har nu den femte högsta dödssiffran i covid-19 i världen.
Mexiko har nu den femte högsta dödssiffran i covid-19 i världen.Foto: Rebecca Blackwell/AP/TT

Mexiko passerar Frankrike på listan av länder med flest avlidna i covid-19.

Det latinamerikanska landet med 127 miljoner invånare har därmed det femte högsta dödstalet i världen, efter USA, Brasilien, Storbritannien och Italien, enligt Johns Hopkins-universitetets sammanställning.

Annons

Det senaste dygnet har 523 nya dödsfall rapporterats, vilket skriver upp den officiella dödssiffran till drygt 30 300 personer. I Frankrike har närmare 29 900 människor avlidit till följd av covid-19.

Strax över 250 000 personer har testat positivt för viruset i Mexiko, men myndigheterna är öppna med att antalet smittade är betydligt fler än så.

– Vi har från början vetat om att antalet fall som vi rapporterar inte representerar det totala antalet människor med covid-19 i Mexiko, säger landets vice hälsominister Hugo López-Gattel på sin dagliga presskonferens.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons