Annons

Microsoft delvis mot ansiktsigenkänning

USA • Publicerad 13 september 2019
Microsoftchefen Brad Smith tillåter inte att bolaget säljer teknologi för ansiktsigenkänning om det kan komma att användas för massövervakning. Arkivbild.
Microsoftchefen Brad Smith tillåter inte att bolaget säljer teknologi för ansiktsigenkänning om det kan komma att användas för massövervakning. Arkivbild.Foto: Carolyn Kaster/AP/TT

Teknikbolaget Microsoft vägrar att sälja teknik som rör ansiktsigenkänning till regeringar som misstänks använda teknologin för övervakning.

Microsoftchefen Brad Smith säger att bolaget har tackat nej till förfrågningar från regeringar om att sälja program som känner igen människors ansikten. Microsoft kräver också skarpare regler kring användandet av teknologin.

Annons

– Vi kommer inte att sälja ansiktsigenkänningstjänster för massövervakning till någon i hela världen, säger Smith.

Systemen har använts i bland annat Kina för att kontrollera olika folkgrupper.

Smith vill dock inte se ett totalförbud av ansiktsigenkänning, då teknologin enligt honom också har bra användningsområden.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons