Annons

Mikroskopiska kvarlevor av nazioffer begravda

Tyskland • Publicerad 13 maj 2019
Omkring 300 prover med mänsklig vävnad från politiska fångar som avrättades av nazisterna har begravts på en kyrkogård i Berlin.
Omkring 300 prover med mänsklig vävnad från politiska fångar som avrättades av nazisterna har begravts på en kyrkogård i Berlin.Foto: Michael Sohn/AP/TT

Mer än 70 år sedan andra världskriget tog slut har ytterligare offer för nazisterna begravts. Det är omkring 300 prover med mänsklig vävnad från politiska fångar som avrättats som blivit begravda på en kyrkogård i Berlin under måndagen.

Proverna hittades av anhöriga till anatomiprofessorn Hermann Stieve. Han hade tagit dem från fångar som avrättats på Plötzenseefängelset.

– Genom att begrava de här mikroskopiska proverna, vill vi ta ett steg mot att ge offren sin värdighet tillbaka, säger professor Karl Max Einhaupl vid universitetssjukhuset Charité i Berlin.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons