Annons

Militärträning väntar svenskarna i Kina

Sam Larsson och Marcus Danielson får en tuff start för sitt kinesiska lag Dalian, trots att ligaspelet är uppskjutet.
Kinas fotbollsförbund beordrar militärträning för alla proffslag.
Fotboll • Publicerad 10 mars 2020
För Marcus Danielson väntar hård träning med sitt nya lag Dalian. Arkivbild.
För Marcus Danielson väntar hård träning med sitt nya lag Dalian. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Enligt förbundsledare är skälet till beordrandet av den stenhårda fysträningen att coronaviruset ska besegras (genom att inte spela matcher) men att fortfarande försöka hjälpa till att uppfylla president Xi Jinpings dröm om att göra Kina till en stark fotbollsnation.

"Herr- och damlandslagen och professionella fotbollsklubbar har ombetts att strikt följa instruktionerna", skriver Kinas fotbollsförbund i ett uttalande.

Annons

"Huvudtränaren i varje lag är direkt ansvarig."

Enligt träningsprogrammet måste varje lag träna minst 16 timmar i veckan och spelarna klara uppställda mål i benböj, bänkpress och upphopp.

Spelarna måste också ha underhudsfett som understiger elva procent.

Det ska inte gå att fuska med träningen för lagen kommer att utsättas för inspektioner. Resultaten från de oannonserade besöken kommer att publiceras offentligt.

Den kinesiska fotbollsligan skulle ha startat i februari men är uppskjuten på obestämd tid på grund av coronavirusspridningen.

Svenskarna Sam Larsson och Marcus Danielson har nyligen skrivit på för Dalian som har spanjoren Rafael Benítez som tränare. Flera kinesiska lag har sedan utbrottet av det nya coronaviruset befunnit sig på träningsläger i Europa.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons