Annons

Minst sex dödade i orolig del av Myanmar

Minst sex människor har dödats i delstaten Rakhine i västra Myanmar där säkerhetsstyrkorna säger sig ha attackerats av medlemmar i en gerillagrupp.
Myanmar • Publicerad 2 maj 2019
Minst sex personer har dödats i delstaten Rakhine i västra Myanmar under vad säkerhetsstyrkorna säger var sökande efter medlemmar i en gerillagrupp.Foto: 

Skottlossningen inträffade vid en byskola under en insats mot buddistiska rebeller i den så kallade Arakan-armén, enligt brigadgeneral Zaw Min Tun, militärens talesperson. Han säger att omkring 275 personer tillfälligt hade gripits vid skolan när en del av dem attackerade soldaterna som enligt brigadgeneralen "inte hade annat val än att skjuta".

– Sex dödades, åtta skadades och fyra flydde, säger Zaw Min Tun.

Annons

Inga oberoende vittnen finns om vad som egentligen inträffat. Området är förbjudet för reportrar och de flesta hjälporganisationer.

En bybo, Aye Maung, säger att de döda kropparna lades upp framför skolan.

– De andra gripna hålls gisslan och vi är oroade över deras säkerhet.

Flera olika konflikter finns i Rakhine. Omkring 730 000 människor ur den muslimska minoritetsgruppen rohingya flydde från delstaten till Bangladesh vid en militäroffensiv 2017. Minst 10 000 människor dödades under offensiven enligt FN, som också anger att militären genomförde massmord och våldtäkter på rohingyer.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons