Annons
Nyheter

En död efter knivbråk i Stockholm

Brott • Publicerad 1 juli 2020
Polisen arbetar innanför avspärrningarna efter att flera personer knivhuggits i Kungsträdgården och på Västra Trädgårdsgatan i Stockholm. En person är gripen efter händelsen.
Polisen arbetar innanför avspärrningarna efter att flera personer knivhuggits i Kungsträdgården och på Västra Trädgårdsgatan i Stockholm. En person är gripen efter händelsen.Foto: Maja Suslin / TT

Fyra personer fick föras till sjukhus efter ett knivbråk i Kungsträdgården i Stockholm. En av dem har avlidit till följd av sina skador, uppger polisen för TT.

– De andra är skadade i varierande omfattning, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Annons

Polisen larmades till Kungsträdgården klockan 19.59 och var på plats med flera patruller. En man har gripits efter händelsen och även han är förd till sjukhus.

– Det har varit ett slagsmål där en gärningsman har skadat minst tre personer och troligtvis i vart och ett av de här ärendena använt sig av en kniv. Därefter har gärningsmannen försökt undandra sig från platsen och har då förföljts av minst två av de skadade personerna, säger Ola Österling.

Vittnen säger till TT:s reporter på plats att bråket uppstod bland en större grupp ungdomar, cirka tio stycken.

Polisen har inlett en förundersökning om mord och mordförsök och delar av Kungsträdgården spärrades av i väntan på brottsplatsundersökning.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons