Annons
Nyheter

Misstänks för insiderbrott — lämnar spelbolag

Finansmannen Stefan Lundborg misstänks för insiderbrott.
Han lämnar därför med omedelbar verkan styrelsen för det svenska spelbolaget Kindred, skriver företaget i ett pressmeddelande.
Ekonomi • Publicerad 4 december 2020
Stefan Lundborg lämnar styrelsen för Kindred. Arkivbild.
Stefan Lundborg lämnar styrelsen för Kindred. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Lundborg deltar fortsättningsvis inte heller i styrelsearbetet i G5 Entertainment, där han också är ledamot, uppger spelutvecklingsbolaget i ett annat pressmeddelande.

Ekobrottsmyndigheten (EBM) bekräftar uppgifterna från de båda börsnoterade bolagen.

Annons

– Det pågår en förundersökning om grovt insiderbrott, säger EBM:s pressansvarige Niklas Ahlgren.

Den misstänkte anhölls i sin frånvaro den 30 november och greps den 1 december.

"Stefan Lundborgs avgång var oundviklig med tanke på EBM:s utredning mot honom. Styrelsen vill förtydliga att inga ytterligare representanter från bolaget är misstänkta för olovligt agerande och inte heller bolaget är misstänkt på något sätt”, säger Kindred Groups styrelseordförande Anders Ström.

Bolaget skriver att det i dagsläget inte har någon ytterligare information, men att det samarbetar fullt ut med åklagare och Ekobrottsmyndigheten.

Börsnoterade Kindred äger flera spelvarumärken, bland annat Unibet, Maria casino och bingo.com. G5 utvecklar spel för telefoner och surfplattor.

Rättad: I en tidigare version fanns en felaktig uppgift om Stefan Lundborgs förhållande till spelutvecklingsbolaget G5 Entertainment.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons