Annons
Nyheter

Misstänks ha beställt mord – åtalas

Brott • Publicerad 8 december 2020
Februari 2018: Polisens kriminaltekniker och hundförare på plats efter att en man har skadats i samband med en misstänkt skottlossning i området Hermodsdal i Malmö. Arkivbild.
Februari 2018: Polisens kriminaltekniker och hundförare på plats efter att en man har skadats i samband med en misstänkt skottlossning i området Hermodsdal i Malmö. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 29-årig man som misstänks ha beställt mord i Malmö åtalas för anstiftan till mord samt anstiftan av försök till mord.

Mannen greps i Spanien efter misstanke om hans inblandningen i två mord i Malmö, men han åtalas bara att ligga bakom dösskjutningen av en 30-årig man på öppen gata i Hermodsdal februari 2018.

Annons

Enligt åtalet utgörs bevisningen bland annat av en krypterad chatt. Fel person sköts dock till döds av de män som 29-åringen misstänks ha anlitat för skjutningen.

Fyra personer har tidigare häktats misstänkta för att ha utfört själva mordet, men ingen av dem har ännu åtalats för brottet, rapportera r Sydsvenskan.

29-åringen, som även åtalas för grovt penningtvättsbrott, häktades i sin utevaro i Sverige och greps till slut i Spanien i december 2019. Han har även misstänkts för inblandning i ett mord som begicks i mars 2017, då en 23-årig man sköts till döds i Rosengård.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons