Annons
Nyheter

Misstänkt bankrånare fick grävas fram

Italien • Publicerad 13 augusti 2022
Italiensk räddningstjänst lyckades under torsdagen efter åtta timmar rädda mannen som blivit fast när tunnel rasade in.
Italiensk räddningstjänst lyckades under torsdagen efter åtta timmar rädda mannen som blivit fast när tunnel rasade in.Foto: TT/AP

Räddningstjänsten i Rom fick kämpa i åtta timmar för att gräva fram en misstänkt bankrånare ur marken efter att det egenhändiga tunnelbygget mellan en tom butikslokal och en bank kollapsat över honom.

– Vi utreder fortfarande, vi utesluter inte att de är tjuvar, kommenterar polisen efter att fyra personer anhållits, varav tre tog till flykt efter att tunneln brakat samman över den fjärde.

Annons

Formellt gäller misstankarna motstånd mot tjänsteman och skada av allmän egendom. Men italienska tidningar noterar att tunneln grävdes nära en bank inför långhelgen den 15 augusti, då stora delar av Rom töms på människor.

– Vi trodde alla att människorna där höll på att renovera stället. Så vi misstänkte inget och vi hörde inget buller heller, säger en av de boende i området om aktiviteten kring lokalen som precis hyrts ut till nya butiksinnehavare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons