Annons

Misstänkt mamma i Norrköping på fri fot

Brott • Publicerad 13 mars 2020
Polishuset i Norrköping. Arkivbild.
Polishuset i Norrköping. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Mamman som misstänkts för att ha vållat sin treåriga dotters död har nu släppts efter en omhäktningsförhandling. Hon är dock fortfarande misstänkt för grovt vållande till annans död, men nekar till anklagelsen.

Flickans pappa har avlidit och misstankarna mot honom är därför avskrivna.

Annons

Det var i slutet av januari som den treåriga flickan hittades död i en lägenhet i Norrköping. Hon växte upp på ett familjehem, men föräldrarna återfick vårdnaden efter ett beslut i kammarrätten.

Tingsrätten ansåg att den så kallade kollusionsfaran inte längre motiverar fortsatt häktning men det håller kammaråklagare Anna Lander inte med om.

"Jag överväger att överklaga tingsrättens beslut i frågan om häktning eftersom jag anser att det fortfarande finns en stor risk för att den misstänkta kvinnan nu kan påverka utredningen", säger hon i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons