Annons

Misstänkt mordförsök efter bråk på cykelbana

En man misstänks för mordförsök sedan han knivhuggit en man i bröstkorgen i söndags kväll.
Knivhuggningen inträffade efter ett bråk på en cykelbana i centrala Stockholm.
Brott • Publicerad 14 maj 2019
En man knivhöggs efter ett bråk på en cykelbana i Stockholm. Arkivbild.
En man knivhöggs efter ett bråk på en cykelbana i Stockholm. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man hade varit ute och tagit en öl med två vänner, och när han korsade en cykelbana i Gamla stan inträffade en lättare trafikincident med två cyklister, en man och en kvinna, enligt polisen.

– Det blev först ordväxling och sedan visst handgemäng. I samband med det blev målsägande knivhuggen i överkroppen av den manliga cyklisten, säger Viktor Adolphson vid Södermalmspolisen.

Annons

Den knivhuggne mannen hade dock tur i oturen, och drabbades inte av några livshotande skador.

– Han har fått ett knivhugg i sidan av bröstkorgen under armhålan på den sidan som hjärtat sitter, så hade det velat sig illa så hade den kunna tränga in i hjärtat. Nu klarade han sig relativt bra, trots det.

Cyklisterna cyklade därifrån och är fortfarande på fri fot. Mannen, som är i 35-40-årsåldern, är misstänkt för mordförsök. Kvinnan är inte misstänkt för brott.

– Att folk överreagerar något djävulskt i trafiken händer titt som tätt, men kanske inte att man drar kniv mot någon. Det här är som tur är väldigt ovanligt, säger Adolphson.

Erik Paulsson Rönnbäck/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons