Annons
Nyheter

Tre gripna efter skottlossning i Linköping

Brott • Publicerad 2 mars 2023
Tre personer har gripits efter larm om skottlossning i Linköping på onsdagskvällen. Arkivbild
Tre personer har gripits efter larm om skottlossning i Linköping på onsdagskvällen. ArkivbildFoto: Claudio Bresciani / TT

Tre personer har gripits misstänkta för försök till mord och grovt vapenbrott efter en skottlossning i Hejdegården i Linköping på onsdagskvällen.

– De gripna är två män och en kvinna. Samtliga är i övre tonåren, säger Jonas Schånberg, vakthavande befäl vid polisen region Öst, till TT.

Annons

Polisen fick larm om skottlossningen vid 22-tiden på onsdagen av flera personer som hört smällar.

Så vitt polisen vet tidigt på torsdagen har ingen person träffats eller skadats i skottlossningen men det finns en målsägande i ärendet.

– Det har varit någon form av händelse och vi vet inte om det skjutits direkt mot någon person. Det kan finnas fler målsäganden som vi inte lyckats nå och det kan finnas fler misstänka också, säger Jonas Schånberg.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons