Annons
Nyheter

Misstänkta för Markarydsmord förblir häktade

Brott • Publicerad 25 juni 2020
Polis på plats utanför Markaryd där den 70-årige mannen hittades död i början av augusti i fjol. Två män har åtalats för mordet och dom väntas komma den 7 juli. Arkivbild.
Polis på plats utanför Markaryd där den 70-årige mannen hittades död i början av augusti i fjol. Två män har åtalats för mordet och dom väntas komma den 7 juli. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

De två män som åtalats för att ha mördat en 70-årig man i småländska Markaryd förra sommaren ska förbli häktade i väntan på dom, enligt ett beslut från Växjö tingsrätt.

Beslutet kan tyda på att männen, som båda är födda 1971, kommer att dömas för brottslighet som ger fängelsestraff.

Annons

De båda åtalades i början av maj misstänkta för mord alternativt grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Den 70-årige mannen hittades död och bunden i skogen utanför Markaryd i början av augusti. I samband med det misstänkta mordet stal männen, som är från Ukraina, 70-åringens bil och lämnade senare under sommaren Sverige via Öresundsbron.

Efter en internationell efterlysning kunde den ena mannen gripas utmed en motorväg i Tyskland den 20 augusti. Den andre greps i december i Polen.

Rättegången mot männen avslutades i veckan och domen från Växjö tingsrätt väntas den 7 juli.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons