Annons

Mohombi sjuk i malaria

Musik • Publicerad 3 mars 2020
Mohombi, som tävlar i finalen av Melodifestivalen med låten "Winners", har insjuknat i malaria. Arkivbild.
Mohombi, som tävlar i finalen av Melodifestivalen med låten "Winners", har insjuknat i malaria. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Mohombi har drabbats av malaria under en resa till Kongo-Kinshasa, skriver Aftonbladet.

Efter framgången med en finalplats i Melodifestivalen reste artisten tillsammans med familjen till Kongo-Kinshasa för att vila upp sig. Väl där insjuknande han i hög feber.

Annons

– Först trodde jag att det var ren utmattning. Jag fick 40 graders feber, kallsvettades, säger Mohombi till Aftonbladet.

Han uppsökte läkarvård och fick beskedet att han drabbats av malaria, den tropiska sjukdomen som sprids via myggbett och som kan vara livshotande om den inte behandlas.

Läkarna avrådde honom från att resa till Sverige. Trots det är Mohombi nu på plats i Stockholm för att repetera inför finalen i Melodifestivalen.

– Att få det här nu känns så orättvist. Samtidigt är jag en person som tror mycket på att ens tankar har stark påverkan på kropp, psyke och hälsa så jag försöker bara intala mig att jag kommer vara återhämtad till i helgen, säger han till AB.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons