Annons
Nyheter

Mord och gravfridsbrott utreds i Vetlanda

Förundersökningen i Vetlanda-fallet omfattar nu även mord och gravfridsbrott, rapporterar . Det framgår av handlingar från Eksjö tingsrätt som radiokanalen har tagit del av.
Brott • Publicerad 7 november 2022
Polisens tekniker på platsen utanför Vetlanda där den försvunna 21-åriga kvinnan från Vetlanda hittades död. Arkivbild.
Polisens tekniker på platsen utanför Vetlanda där den försvunna 21-åriga kvinnan från Vetlanda hittades död. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

På måndagsmorgonen meddelade åklagaren att två kvinnor fortsatt var häktade för människorov.

"Har inte tagit ställning till om de ska begäras häktade för annat eller ytterligare brott. Troligtvis gör jag det mot slutet av veckan. I övrigt har jag inga kommentarer i nuläget", skriver åklagaren Adam Rullman i ett mejl till TT.

Annons

Enligt P4 har förundersökningen nu utökats till att omfatta mord och gravfridsbrott.

Det var i onsdags förra veckan som den 21-åriga kvinnan hittades död i ett skogsparti utanför Vetlanda efter att ha försvunnit i samband med en utekväll i mitten av oktober. Försvinnandet fick stor uppmärksamhet och följdes av en flera veckor lång sökinsats.

Två kvinnor i 20-årsåldern, som av åklagare beskrivit som bekanta till den döda kvinnan, sitter häktade misstänkta för människorov. I samband med att 21-åringen hittades död uppgav åklagaren Adam Rullman att misstankarna mot de båda häktade kvinnorna stärkts. Båda två nekar till brott.

Tidslinje: Detta har hänt

Lördag 15 oktober

Den 21-åriga kvinnan är på en restaurang i centrala Vetlanda och lämnar vid midnatt.

Söndag 16 oktober

Vid 02-tiden på natten ringer hon sin pojkvän och vid 04 kopplas hennes telefon upp mot en mobilmast norr om Vetlanda. Grannar säger sig höra smällar från en av de nu misstänkta kvinnornas lägenhet.

Måndag 17 oktober

21-åringen anmäls försvunnen vid 11-tiden. Två kvinnor i 20-årsåldern tas till förhör och anhålls sedan skäligen misstänkta för människorov, den lägre misstankegraden.

Torsdag 20 oktober

Misstankarna stärks mot kvinnorna som häktas på sannolika skäl misstänkta för människorov.

Fredag 21 oktober

Den regionala särskilda händelsen och den stora sökinsatsen efter 21-åringen avslutas.

Onsdag 2 november

Polisen hittar 21-åringen död i ett skogsområde sydost om Vetlanda.

Måndag 7 november

Brottsrubriceringen utökas till att även omfatta mord och gravfridsbrott.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons