Annons

Mördade sambo på Södermalm – psykiskt störd

Brott • Publicerad 5 mars 2020
En man som mördade sin sambo bedöms lida av allvarlig psykisk störning. Arkivbild.
En man som mördade sin sambo bedöms lida av allvarlig psykisk störning. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Den man i 50-årsåldern som knivmördade sin sambo i en lägenhet på Södermalm i Stockholm i augusti förra året är allvarligt psykiskt störd. Därför blir straffet sannolikt psykiatrisk vård, skriver Expressen.

Fallet blev uppmärksammat då det kom fram att sambon slagit larm om att mannen mått psykiskt dåligt, utan att få någon hjälp. Polis och räddningstjänst fick också kritik för att utryckningen dröjde två timmar, trots att ett vittne slagit larm om skrik och att en kökskniv kastats ut från ett fönster. En åklagare har dock friat de inblandade från misstanken om tjänstefel.

Enligt Rättsmedicinalverket, som utrett mannens tillstånd, led han av en allvarlig psykisk störning i samband med mordet – en störning han fortfarande lider av, skriver Expressen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons