Annons

Mordrättegången mot Robert Durst inledd

Tv • Publicerad 4 mars 2020
Mordrättegången mot Robert Durst har inletts. Den 76-årige amerikanske multimiljonären var huvudperson i HBO:s uppmärksammade dokumentärserie "The jinx".
Mordrättegången mot Robert Durst har inletts. Den 76-årige amerikanske multimiljonären var huvudperson i HBO:s uppmärksammade dokumentärserie "The jinx".Foto: Etienne Laurent

Mordrättegången mot Robert Durst, den amerikanske multimiljonären som var huvudperson i HBO:s uppmärksammade dokumentärserie "The jinx", inleddes i Los Angeles på onsdagen.

Robert Durst greps i mars 2015, dagen innan det sista avsnittet av "The jinx" skulle sändas, efter att dokumentärskaparna med dold mikrofon spelat in när han erkänner att han mördat flera personer: "Det var det, du åkte dit. Vad i helvete gjorde jag? Mördade dem alla, förstås."

Annons

Åtalet gäller mordet på hans vän Susan Berman i december 2000. Åklagarsidan misstänker att Susan Berman kände till detaljer om Robert Dursts hustrus försvinnande och att han därför dödade henne. Hustrun Kathleen Durst försvann 1982 och har aldrig återfunnits.

76-årige Robert Durst hävdar att han är oskyldig och hans försvarare anser att åklagarsidan saknar fysisk bevisning, som fingeravtryck och dna, för att kunna koppla Durst till mordplatsen.

Vid fällande dom väntar livstids fängelse. Rättegången väntas pågå i drygt fem månader.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons