Annons

Motörhead väljs inte in i Hall of Fame

Motörhead och bandets mångårige trummis, svenske Mikkey Dee, får vänta ett tag till på att väljas in Rock and Roll Hall of Fame.
Musik • Publicerad 15 januari 2020
Ian "Lemmy" Kilmister var frontman i Motörhead fram tills sin död 2015. Arkivbild.
Ian "Lemmy" Kilmister var frontman i Motörhead fram tills sin död 2015. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT
Mikkey Dee spelade trummor i Motörhead i 25 år. Numera spelar han med Scorpions. Arkivbild.
Mikkey Dee spelade trummor i Motörhead i 25 år. Numera spelar han med Scorpions. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

På onsdagen stod det klart att Depeche Mode, The Doobie Brothers, Whitney Houston, Nine Inch Nails, The Notorious BIG och T-Rex är de som i år tar plats i rockens finrum, skriver Rolling Stone Magazine.

Men alltså inte Motörhead, som för första gången var nominerade till Rock and Roll Hall of Fame.

Annons

– Det är lite synd tycker jag, men det är inget man går och grämer sig över. Jag visste inte ens att det var i dag som det gällde. Det går ju fler tåg, säger Mikkey Dee.

Andra nominerade som inte heller lyckades bli invalda i år är Thin Lizzy, Judas Priest, Kraftwerk, Dave Matthews Band, Pat Benatar, Soundgarden, MC5, Rufus featuring Chaka Khan och Todd Rundgren.

Att hårdrocksgiganterna Motörhead, Judas Priest och Thin Lizzy ännu inte har valts in är ett stort misstag enligt Mikkey Dee. Han menar att de tre banden på olika sätt har varit stilbildande för rocken.

– Motörhead, Judas Priest och Thin Lizzy borde ha varit invalda för 20 år sedan.

Oskar Carlsson/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons