Annons
Nyheter

Kommunens julgran i Mora sågades ned

Brott • Publicerad 5 december 2020
Den kommunala julgranen i Mora har sågats ned i natt. En person i 20-årsåldern, som höll i motorsågen, misstänks för skadegörelse. Arkivbild.
Den kommunala julgranen i Mora har sågats ned i natt. En person i 20-årsåldern, som höll i motorsågen, misstänks för skadegörelse. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Den kommunala julgranen i Mora utsattes under natten för en minst sagt omild behandling. Granen sågades ned med motorsåg vid tvåtiden på natten.

– Det är kommunens julgran som står mitt i Mora som sågats ned. Det är en rejäl pjäs på cirka 15 meter, säger polisens presstalesperson Lars Hedelin till TT.

Annons

Det finns inga uppgifter om att granen orsakat skador när den föll.

– Jag antar att den föll så bra den kunde, säger Lars Hedelin.

Totalt misstänks fyra personer för inblandning i trädfällningen.

– En person i 20-årsåldern höll i sågen och är misstänkt för skadegörelse och även vårdslöshet i trafik, säger Hedelin.

Enligt P4 Dalarna har även den julgran som var placerad i Noretrondellen fällts under natten. När det gäller den granen är det dock oklart vem eller vilka som ligger bakom.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons