Annons

Mugabes kropp har landat i Zimbabwe

Zimbabwe • Publicerad 11 september 2019
Invånare i Zimbabwes huvudstad Harare väntar på den kortege som ska föra landets förre president Robert Mugabe till lit de parade.
Invånare i Zimbabwes huvudstad Harare väntar på den kortege som ska föra landets förre president Robert Mugabe till lit de parade.Foto: AP/TT

Ett flygplan som fört Zimbabwes tidigare president Robert Mugabes kropp till den sista vilan har landat i huvudstaden Harare. Mugabe avled i Singapore i förra veckan, där den kontroversielle före detta ledaren vårdats på sjukhus.

I Harare ska Mugabe ligga på lit de parade innan omfattande begravningsceremonier hålls i helgen. Det är fortfarande oklart var den forne frihetskämpen, som kom att ruinera landet med diktatoriska metoder, ska begravas. Familjemedlemmar och regeringen är oense om platsen för hans grav.

Mugabe styrde Zimbabwe i 37 år, men avsattes i en kupp i november 2017. Begravningsproblemen och Mugabes eftermäle innebär ytterligare svårigheter för det redan ansträngda styrande partiet Zanu-PF och president Emmerson Mnangagwa.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons