Annons

Mytomspunnen konsol blev dyraste tv-spelet

Spel • Publicerad 9 mars 2020
Så här ser den ut, tv-spelskonsolen som aldrig blev av. Pressbild.
Så här ser den ut, tv-spelskonsolen som aldrig blev av. Pressbild.Foto: Heritage Auctions/TT

Prototypen för Sonys och Nintendos gemensamma tv-spelskonsol, "Nintendo Playstation", såldes på auktion för 360 000 dollar (nästan 3,4 miljoner kronor), inklusive auktionsavgiften, rapporterar Forbes. Därmed är det den dyraste samlingsprylen inom tv-spel som hittills sålts.

Under 1990-talet samarbetade Nintendo och Sony på en gemensam tv-spelskonsol, men samarbetet sprack och de två blev i stället konkurrenter. Prototypen i fråga sägs vara den enda som finns kvar, och har genom åren omgärdats av stor mytbildning.

Annons

Köpare var samlaren Greg McLemore, som grundat företagen toys.com och pets.com. Han tjänade sig en rejäl hacka genom att sälja stora delar av den sistnämnda e-handelsplatsen till Amazon innan it-bubblan sprack.

McLemore säger till Forbes att han vill starta ett museum, men att han tills vidare kommer att ställa ut den i samarbete med andra.

– Jag tänker inte ha den här maskinen bara gömd i en garderob någonstans, säger han.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons