Annons
Nyheter

Något fler kvinnor i börsbolagens styrelser

Ekonomi • Publicerad 15 juli 2020
Andelen kvinnor i börsbolagens styrelser – som Industrivärldens Helena Stjernholm, som sitter i Sandviks och Volvos styrelse – blir marginellt fler. Men det gäller inte i de stora börsbolagen. Arkivbild.
Andelen kvinnor i börsbolagens styrelser – som Industrivärldens Helena Stjernholm, som sitter i Sandviks och Volvos styrelse – blir marginellt fler. Men det gäller inte i de stora börsbolagen. Arkivbild.Foto: Yvonne Åsell/SvD/TT

Andelen kvinnor i börsbolagens styrelser ökar marginellt, enligt en årlig sammanställning gjord av branschorganet Kollegiet för svensk bolagsstyrning.

Andelen kvinnor av stämmovalda ledamöter i samtliga svenska börsbolagsstyrelser har ökat med 0,2 procentenheter till 34,7 procent, skriver kollegiet i ett pressmeddelande.

Annons

Men bland de stora bolagen är andelen kvinnor 38,6 procent, en minskning med 0,6 procentenheter från föregående år. Och bland arbetstagarledamöterna pekar det också nedåt för andelen kvinnor. Där sjönk andelen till 27,3 procent, en minskning med 1,2 procentenheter.

Statistiken bygger på hur det såg ut vid halvårsskiftet, den 30 juni 2020.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons