Annons
Nyheter

Nattens händelser - i Skåne och omvärlden

Publicerad 7 augusti 2017

Skåne

En kraftig brand har rasat i en industrilokal i Malmö under natten och morgonen. Larmet om branden kom vid 21.30-tiden på söndagen.

Annons

De branddrabbade lokalerna är tomma och används inte, men industrilokalen ligger dock i anslutning till flera andra företags fastigheter. Bland annat har Sveriges Television lokaler i närheten.

Polisen misstänker att branden är anlagd och har inlett en utredning om mordbrand, säger polisens yttre befäl på platsen Hampus Ralfnert till Sydsvenskan.

– Anledningen är att det har gjorts iakttagelser innan branden utbröt, säger han till tidningen. TT

<br>

Blekinge

Lugnt hos grannarna i öster.

<br>

Nigeria

Beväpnade män har skjutit ihjäl 11 personer i en katolsk kyrka i Ozubulu, nära staden Onitsha, i sydöstra Nigeria. Ytterligare 18 personer har skadats, enligt myndigheterna.

Enligt vittnen rör det sig om fem maskerade män som stormade kyrkan och började skjuta omkring sig. Delstatens polismyndighet säger att bakgrunden till dådet, som inträffade tidigt på söndagsmorgonen, är en fejd mellan olika personer.

Annons

Den gärningsmännen var ute efter var inte på plats i kyrkan och undkom attacken, enligt polisen. Ingen har ännu gripits. TT

<br>

Mexiko

Tre män har skjutits till döds mitt bland turister på en populär strand i Los Cabos-området i västra Mexiko. Två andra har skadats och förts till sjukhus.

Skottlossningen inträffade under söndagseftermiddagen, vid Playa Palmilla, en populär strand nära San José del Cabo. Turister, bland dem även internationella, började skrika i panik och evakuerades. En utredning om morden har inletts, motivet är ännu oklart. TT

Jonatan Andersson
Annons
Annons
Annons
Annons