Annons
Nyheter

Nattens rubriker

Räddningspådrag utanför Bromölla och däckstöld i Hörby – här följer nattens händelser.
Publicerad 8 augusti 2017

Skåne

Vid 03.10 drogs ett större räddningsmaskineri igång efter ett larm om drunkning utanför Bromölla. En kvinna hade simmat ut i havet vid en badplats men fått problem flera hundra meter ut i vattnet.

Annons

– Hon ropar på hjälp och såväl räddningstjänst som sjöräddningspersonal larmas till platsen. Dessutom rycker dykarpersonal ut från Malmö, berättar Jonas Nilsson,vakthavande brandingenjör vid räddningstjänsten.

Medan räddningspersonal var på väg till platsen tog sig två privatpersoner ut till kvinnan med en egen, mindre båt. Tillsammans med räddningspersonal kunde kvinnan dras upp och återföras till land. Kvinnan togs därefter om hand av ambulanspersonal och fördes till sjukhus för kontroll. Hon ska ha varit nedkyld men inte ådragit sig några övriga fysiska skador.

<br>

Polisen fick larm om ett inbrott i Hörby strax innan midnatt. Det är ägaren till verkstaden som själv sett genom sitt larmsystem att ett inbrott äger rum i lokalen på Fabriksgatan.

– Han ser hur någon är där inne och plockar, säger Christer Nilsson, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Kristianstad.

När polis kommer till platsen är gärningsmännen redan borta, och det finns ingen gripen i nuläget. Som stöldgods fick tjuvarna med sig tolv däck.

Blekinge

Lugnt i grannlänet.

<br>

Östergötland

Annons

Två pojkar åtalas för att ha våldtagit en minderårig flicka vid en lekpark i Östergötland i höstas. Flickan, som var under 15 år, utsattes för flera övergrepp, skriver Norrköpings Tidningar.

Samma minderåriga pojkar åtalas också för ett inbrott i en kommunal skola i november förra året där de stal ett kassaskåp värt nästan 6000 kronor. Inbrottet gjordes tillsammans med en 20-årig man och samtliga åtalas nu för stölden samt skadegörelse på skolan. TT

<br>

USA

Ytterligare ett offer för 11 september-attackerna mot World Trade Center i New York har identifierats, efter nära 16 år. Det manliga terroroffret var den 1641:e personen att identifieras av de totalt 2753 som dödades i dåden 2001.

Han identifierades med hjälp av ny dna-teknik, rapporterar BBC. Det var två år sedan sist ett offer kunde identifieras och fortfarande har rättsläkare inte kunnat fastställa identiteten på 40 procent av dem som dog. TT

<br>

Det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon har utfärdat nya riktlinjer för drönare. Militären vid baser i USA kan nu skjuta ned kommersiella eller privata drönare som uppfattas vara ett hot.

Detaljer i de nya riktlinjerna har hemligstämplats men enligt Pentagons talesperson Jeff Davis fattades nyligen ett beslut som just nu håller på att föras ut till baser runt om i landet.

– Vi behåller rätten till självförsvar och när det gäller drönare över militära platser så ger de nya riktlinjerna oss möjligheter att vidta åtgärder för att stoppa dessa hot. Det inkluderar att göra odugligt, förstöra, spåra, säger Davis. TT

Annons

<br>

Nigeria

Minst 31 fiskare har dödats i två olika attacker utförda av den extrema islamistgruppen Boko Haram på öar i Tchadsjön i nordöstra Nigeria.

De beväpnade jihadisterna stormade öarna och sköt och hackade ihjäl fiskarna som arbetade i området, uppger vittnen och ett lokalt medborgargarde för AFP. Det finns ingen officiell kommentar från Nigerias militär.

– Angriparna skonade en fiskare på en ö och lastade 12 mördade män i en kanot och beordrade honom att ta kropparna till fiskelägret i Baga som en varning att ingen ska fiska i sjön, säger en fiskare till AFP. TT

Jonatan Andersson
Annons
Annons
Annons
Annons