NBA-avgörande efter fyra förlängningar

Det krävdes fyra förlängningsperioder för att få en vinnare i NBA-kvartsfinalen mellan Portland och Denver.
Basket • Publicerad 4 maj 2019
Portlands CJ McCollum jublar över en trepoängare i den historiskt långa NBA-kvartsfinalen mot Denver.Foto: Craig Mitchelldyer/AP/TT

Portland vann den längsta slutspelsmatchen i den amerikanska proffsligan i basket på 66 år med 140–137. Därmed leder man kvartsfinalserien, i bäst av sju, med 2–1.

Portlands CJ McCollum svarade för 41 poäng i matchen. Han spelade över 60 minuter totalt, men säger att han inte är trött efter matchen.

– Jag har byggt upp mig för det här. Det är för det här som jag tränar hårt hela sommaren och tänker på vad jag äter. Det är för det här som jag tänker på sömnen och får massage, säger McCollum.

– Det är det här vi lever för. Nu ska vi sova och utnyttja tiden väl fram till nästa match. De kommer att kämpa för att matchserien ska gå till sju matcher.

Det blev en väldigt jämn match där ledningen skiftade 24 gånger. Med en minut kvar av den fjärde övertidsperioden tog Denver ledningen med 134–133, strax därefter ledde Portland med 135–134. Med 27 sekunder kvar att spela gav Paul Millsop Denver ledningen med 136–135 och Rodney Hood satte 138–136 för Portland med 17 sekunder kvar. Denvers Nikola Jokic reducerade till 137–138 med ett straffkast med fem sekunder kvar och Portlands Seth Curry satte två straffkast med 2,8 sekunder kvar.

– Vi kämpade, kämpade, kämpade. Det var en jädra basketmatch mellan två väldigt bra lag, säger Denver-tränaren Mike Malone.

Den enda tidigare NBA-slutspelsmatch som avgjorts efter fyra förlängningsperioder var mellan Boston och Syracuse 1953.