Annons
Nyheter

Blandad utveckling på Asienbörser

Börs • Publicerad 5 januari 2021
Nikkei-index i Tokyo har inlett året med vikande siffror, efter hot om en eventuell ny coronanedstängning av Tokyo. Här slår Japans finansminister Taro Aso på måndagen på en klocka som symbol för börsens öppnande för året.
Nikkei-index i Tokyo har inlett året med vikande siffror, efter hot om en eventuell ny coronanedstängning av Tokyo. Här slår Japans finansminister Taro Aso på måndagen på en klocka som symbol för börsens öppnande för året.Foto: JPX/AP/TT

Förnyad virusoro skakar ånyo om världens börser, åtminstone en del av dem. När Wall Street på måndagen sjönk med runt 1,5 procent följde Tokyobörsen på tisdagen efter. Nikkei 225-index stängde 0,4 procent ner.

Men på de övriga ledande Asienbörserna pekade pilarna försiktigt upp. Seoulbörsen fortsatte den positiva trenden, plus 1,6 procent under tisdagens handel, medan ledande index på Taiwanbörsen steg med 0,7 procent.

I Hongkong öppnade börsen nedåt, men Hang Seng-index repade mod och låg vid 7.30-tiden svensk tid på plus en halv procent. Kompositindex i Shanghai hade samtidigt klättrat 0,7 procent.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons