Annons

Uppåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen slutade på plus efter ett ryck i sluthandeln.
Storbankerna fortsatte uppåt, medan Getinge gjorde det största tappet.
Börs • Publicerad 10 september 2019
Stockholmsbörsen steg på tisdagen. Arkivbild.
Stockholmsbörsen steg på tisdagen. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Stockholmsbörsens breda OMXS-index tappade fart under dagen när USA-börserna öppnade negativt, men ryckte mot slutet och stängde med en uppgång på 0,4 procent.

Storbolagslistan OMXS30 gick upp med 0,9 efter ännu en stark börsdag för storbankerna. Handelsbanken steg med 3,5 procent och Nordea med 3,1.

Annons

Electrolux presenterade ett omfattande sparpaket under tisdagsförmiddagen. Företaget planerar bland annat personalnedskärningar i Ungern och de totala omstruktureringskostnaderna uppges uppgå till 1,6 miljarder kronor. Aktien lyfte 2,7 procent.

I botten var läkemedelssektorn ett sänke med främst medicinteknikbolaget Getinge och Astra Zeneca. Getinge backade 4,1 procent medan Astra tappade 1,3 procent.

Utanför storbolagslistan lyfte Veoneer, avknoppningen från bilsäkerhetsföretaget Autoliv, 6 procent. Bolaget meddelade på morgonen att man tecknat avtal med en icke namngiven global biltillverkare för leverans av nästa generations kamerasystem.

DAX-index i Frankfurt och FTSE-index i London lyfte bägge med runt 0,4 procent, medan CAC40-index i Paris steg 0,1 procent.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons