Nederländerna vände och vann tungsviktsmötet

Då reste sig Nederländerna efter ett tidigt baklängesmål och vann med 4–2.
20-årige Donyell Malen satte det matchavgörande målet i sin första landskamp.
Fotboll • Publicerad 6 september 2019
Nederländerna vände och vann mot Tyskland.
Nederländerna vände och vann mot Tyskland.Foto: Martin Meissner/AP/TT

Med en seger och en förlust i EM-kvalet låg Nederländerna trea i EM-kvalgrupp C och var i behov av en seger.

Men Tyskland på bortaplan är inte enkelt och det började inte heller något vidare för det nederländska laget. Redan i den nionde minuten gjorde Serge Gnabry 1–0 för tyskarna när han tog tillvara på en retur.

Bortalaget försökte under matchens första 45 minuter, men det ville sig inte och Tyskland ledde med 1–0 i paus.

Kvitterade på straff

I andra halvlek skulle Nederländerna däremot få betalt för sitt slit. I den 59:e minuten kvitterade Barcelonaspelaren Frenkie de Jong och några minuter senare tog bortalaget ledningen efter ett självmål av Jonathan Tah.

Men sedan kom kallduschen.

Matthijs de Ligt fick oturligt bollen på handen och tysk straff tilldömdes. Toni Kroos gjorde inget misstag utan placerade distinkt in bollen i ena hörnet till 2–2, och Nederländerna behövde resa sig på nytt.

Något man också gjorde med hjälp av en 20-årig debutant.

I sin första A-landslagsmatch höll sig Donyell Malen framme i 79:e minuten och stötte in 3–2, fint framspelad av Georginio Wijnaldum. På tilläggstid cementerade sedan Wijnaldum en nederländsk seger när han satte 4–2 efter en kontring.

Bale räddade Wales

Grupp C toppas däremot inte av något av lagen. Överraskningen Nordirland leder på maximala tolv poäng efter fyra matcher. Tyskland är tvåa på nio poäng och Nederländerna trea på sex, men med en match mindre spelad.

Samtidigt gjorde övriga storlag vad de skulle mot mindre namnkunnigt motstånd. VM-tvåan Kroatien körde över Slovakien på bortaplan med 4–0, och Belgien fick samma siffror borta mot San Marino.

Wales går inte under rubriken storlag men däremot har landet en stor spelare i form av Gareth Bale. Och det var också Real Madrid-spelaren som klev fram och avgjorde i 2–1-segern hemma mot Azerbajdzjan. I den 84:e minuten tryckte anfallaren in segermålet som betydde tre poäng och att Wales studsade tillbaka efter två raka förluster.