Annons

Nordkorea: Vi kan börja prata med USA igen

Nordkorea • Publicerad 9 september 2019
Nordkoreas biträdande utrikesminister Choe Son Hui. Arkivbild.
Nordkoreas biträdande utrikesminister Choe Son Hui. Arkivbild.Foto: Yong Teck Lim/AP/TT

Nordkorea säger sig vara villigt att återuppta samtal om kärnvapennedrustning med USA i slutet av september, men varnar för att chanserna till ett avtal kan gå om intet om Washington inte ändrar inställning.

"Jag vill tro att den amerikanska sidan kommer med ett alternativ baserad på en beräkningsmetod som båda sidor tjänar på och som är acceptabel för oss", säger biträdande utrikesminister Choe Son Hui enligt ett uttalande publicerat av den statliga nyhetsbyrån KCNA.

Annons

I ett möte den 30 juni enades Donald Trump och Kim Jong-Un, de båda ländernas ledare, om att samtalen ska återupptas – något som fortfarande inte skett.

På söndagen sade USA:s utrikesminister Mike Pompeo att han hoppas att samtalen börjar igen inom kort. Just Pompeo har dock varit ett rött skynke för nordkoreanerna som krävt att han ersättas med en "mer mogen" person i samtalen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons