Annons
Nyheter

Norge häver flygförbudet från Storbritannien

Norge • Publicerad 1 januari 2021
Norge häver flygförbudet från Storbritannien. Arkivbild
Norge häver flygförbudet från Storbritannien. ArkivbildFoto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Norge tar bort flygförbudet från Storbritannien, som infördes för att stoppa spridningen av den mer smittsamma varianten av coronaviruset. Flygstoppet infördes den 21 december.

Plan från Storbritannien tillåts åter att landa från och med den den 2 januari meddelade den norske hälsoministern på fredagen, rapporterar Reuters.

Annons

Oslo gick på torsdagen ut med att alla personer som anländer från utlandet ska testas för covid-19, antingen direkt vid ankomsten eller inom 24 timmar.

Statsminister Erna Solberg säger att en spridning av den nya virusmutationen skulle kunna leda till fullständig nedstängning av samhället.

Norge hade det fjärde lägsta smittotalet i Europa, 113,6 bekräftade fall av covid-19 per 100 000 invånare, under den senaste fjortondagarsperioden. Island, Grekland och Finland hade lägre smittal.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons