Annons
Nyheter

Norska begärs utlämnad till Grekland

Norge/Grekland • Publicerad 14 juli 2020
Ett långt fängelsestraff i Grekland kan vänta en norsk kvinna, som hävdar att hon dömts mot sin vetskap och utan att ha kallats till rättegång. Arkivbild.
Ett långt fängelsestraff i Grekland kan vänta en norsk kvinna, som hävdar att hon dömts mot sin vetskap och utan att ha kallats till rättegång. Arkivbild.Foto: Petros Giannakouris/AP/TT

Grekiska myndigheter begär att en norsk medborgare utlämnas för att avtjäna ett fängelsestraff för ett narkotikabrott.

Kvinnan dömdes i sin frånvaro 2014 för att ha skickat 34 gram cannabis i ett brev från Spanien till Grekland, enligt Aftenposten.

Annons

Kvinnan hävdar att hon aldrig fått vetskap om att rättegången hållits mot henne, medan grekiska myndigheter hävdar att hon ska ha kallats.

– Blir en småbarnsmor med rent straffregister utskickad ur landet till ett fängelsestraff på åtta år utan att ha vetat om eller ha varit inkallad till rättsfallet som hon ska vara dömd i, är det den största skandalen jag har varit inblandad i, säger kvinnans advokat Jørgen Riple.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons