Annons

Notan för järnvägsbranden – 30 miljoner

Trafik • Publicerad 4 september 2019
Efter branden: skadade kontaktledningar och signalsystemkablarna demonteras och röjs undan strax norr om Hässleholm C. Arkivbild.
Efter branden: skadade kontaktledningar och signalsystemkablarna demonteras och röjs undan strax norr om Hässleholm C. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Upp emot 30 miljoner kronor – så ser slutnotan för det långvariga tågstoppet efter branden i Hässleholm ut för Trafikverkets del när järnvägen nu är helt återställd, rapporterar

Den omfattande branden inträffade i mitten av augusti och slog ut all trafik. Sedan dess har det arbetats febrilt med renovering. Branden, som startade i en tom lagerlokal, orsakade stora skador på kontaktledningar, signalsystem och spår på den intilliggande järnvägen, med förseningar och inställda tåg som följd.

Annons

Kostanden för återställandet kan jämföras med att bygga en helt ny bangård, enligt SVT.

– Vårt fulla fokus har legat på återställningsarbetet av anläggningen och vi har därför i nuläget bara en grov uppskattning av kostnaden. Vår bedömning just nu är att de direkta kostnaderna för att återställa anläggningen är i storleksordningen 25-30 miljoner kronor, säger Annika Canaki, avdelningschef vid Trafikverket, till SVT.

För Skånetrafikens del landar notan på minst tio miljoner kronor.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons