Annons

Ny attack mot kristna i Burkina Faso

Fyra personer har dödats i en attack mot en katolsk procession i Burkina Faso.
Det är den tredje attacken mot kristna i landet på kort tid.
Burkina Faso • Publicerad 14 maj 2019
Fyra kristna har dödats i en attack mot en katolsk procession i Burkina Faso.Foto: 

Beväpnade män angrep i måndags en katolsk procession i staden Ouahigouya i de norra delarna av landet. Männen stoppade processionen, dödade fyra personer och brände en staty av jungfru Maria, uppger en talesperson för den katolska kyrkan i huvudstaden Ouagadougou, rapporterar AFP.

Vid en attack i söndags dödades en präst och fem församlingsmedlemmar när en grupp beväpnade män stormade in i en katolsk kyrka i orten Dablo, som också ligger i norra Burkina Faso. Angriparna tände också eld på kyrkan och på flera affärer i närheten innan de plundrade en vårdinrättning.

Annons

I slutet av april dödades sex personer i en attack mot en protestantisk kyrka, som även den ligger i norra Burkina Faso.

Några dagar tidigare mördades flera lärare när en skola i de östra delarna av landet angreps.

I Burkina Faso verkar flera jihadistiska grupper som har utfört många dödliga attacker på senare tid.

På grund av det förändrade säkerhetsläget avråder svenska utrikesdepartementet från alla icke nödvändiga resor till hela landet. Undantaget är provinsen Kadiogo, där huvudstaden ligger, som UD inte avråder från resor till.

Utrikesdepartementet avråder också från alla resor till flera provinser i landet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons