Annons
Nyheter

Ny dag för Kristerssons givarmöte i EU

EU • Publicerad 10 mars 2023
Förstörda hus i Samandag i södra Turkiet efter de förödande jordbävningarna den 6 februari. Arkivfoto.
Förstörda hus i Samandag i södra Turkiet efter de förödande jordbävningarna den 6 februari. Arkivfoto.Foto: Emrah Gurel/AP/TT

Måndagen den 20 mars blir nytt datum för EU:s stora givarkonferens för jordbävningsoffren i Turkiet och Syrien.

Konferensen i Bryssel ska ledas av statsminister Ulf Kristersson (M) och EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen. Bland de inbjudna finns förutom EU:s medlemsländer även andra grannländer i Europa, partnerländer och länderna i G20 – med Ryssland som uttalat ickeinbjudet undantag. Även FN, andra internationella organisationer, hjälporganisationer och olika ekonomiska organ kommer att bjudas in.

Annons

Givarmötet var ursprungligen planerat till nästa vecka, men skjuts på i några dagar till för att kunna ske parallellt med ett annat stort biståndsmöte, European Humanitarian Forum, som pågår i Bryssel den 20-21 mars.

Under samma dagar sitter även EU:s utrikes- och försvarsministrar samlade i Bryssel.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons